Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a exclus din nou orice negociere cu Rusia, declaraţie făcută vineri după o întâlnire cu lideri africani veniţi să încerce o mediere între Kiev şi Moscova, relatează Agerpres care citează AFP.

“Astăzi am spus clar în timpul întâlnirii noastre (cu delegaţia africană) ca a permite orice negociere cu Rusia acum, când ocupantul se află pe pământul nostru, înseamnă să îngheţe războiul, să îngheţe durerea şi suferinţa”, a declarat el în cursul unei conferinţe de presă comune cu lideri africani, exprimându-şi dorinţa pentru organizarea unui summit Ucraina-Africa în vederea dezvoltării relaţiilor cu continentul african.

Înainte de a lansa invadarea Ucrainei în februarie 2022, “Rusia a încercat multă vreme să înşele toată pe lumea cu (acordurile de pace) de la Minsk”, încheiate pentru a încerca să soluţioneze conflictul cu separatiştii susţinuţi de Moscova în estul Ucrainei şi de care Rusia s-a servit pentru a pregăti o noua ofensivă împotriva vecinului său, a acuzat Zelenski.

“Este clar că Rusia încearcă din nou să-şi folosească vechea tactică de înşelăciune. Dar Rusia nu va mai reuşi să înşele lumea”, a adăugat el. “Nu îi vom oferi o a doua şansă”, a spus preşedintele ucrainean.

La rândul său, preşedintele sud-african Cyril Ramaphosa a lansat, vineri, la Kiev, un apel la “dezescaladare” Ucrainei şi Rusiei.

Articolul precedentProiectul care ar trebui să desființeze pensiile speciale urmează să fie modificat
Articolul următorCe produs va fi interzis în magazinele din România