Cu doar 3 zile înainte de împlinirea unui an de la invadarea Ucrainei, președintele Vladimir Putin a acuzat Statele Unite și Occidentul de provocarea conflictului. În discursul despre starea națiunii, susținut la Moscova, in fața elitei politice și miliare, Putin a reluat toate acuzațiile pe care el sau propaganda Kremlinului le-au formulat în ultimul an, de la manifestările naziste ale regimului de la Kiev până la încercările Occidentului de a distruge familia tradițională la ”impunerea pedofiliei ca normă de viață”. Liderul rus a mai anunțat și planurile de înființare a unei noi armate, semn că ostilitățile din Ucraina sunt departe de a se încheia.

 
“Ceea ce face regimul de la Kiev, actele teroriste ale celor care conduc acum Ucraina trebuie să înceteze. “
 
Ceea ce fac SUA și NATO ne amintesc ceea ce au făcut în Iugoslavia, în urmă cu câțiva ani.
 
“Noi ne protejăm interesele, ne protejăm oamenii și suntem sinceri deschiși în dialogul cu Occidentul, pentru a avea un sistem coerent de colaborare. Expansiunea NATO către granițele noastre ne face să continuăm această acțiune, pentru că sunt contingente numeroase la granițele Rusiei.”
 
“Statele Unite și Ucraina vor să atace direct Donbasul.(…) Se vorbește despre un atac cu rachete asupra Crimeei.” 
“În ultimii 10 ani, toate acțiunile Occidentului, împreună cu cele ale Statelor Unite, au făcut ca acest război să înceapă și milioane de oameni să-și părăsească locuințele.Tragedia acestor oamenii nu este importantă pentru ei.”

“Unitățile militare ale Kievului folosesc însemne naziste.”

“Este evident că Occidentul vrea să distrugă Rusia, să o șteargă de pe harta lumii. Existența țării noastre este în joc, însă înfrângerea țării noastre pe câmpul de luptă este imposibilă.”
 
“Occidentul vrea să ne distrugă familia tradițională, ne spune că nu mai trebuie să fie formată din bărbat și femei, ne vorbește despre un Dumnezeu neutru.”
 
“Uitați-vă la ceea ce fac în Occident. Pedofilia a devenit ceva normal, iar preoții aprobă căsătoriile de același sex.”
“Noi vom continua să-i vânăm pe oamenii care vor să ne distrugă, suntem fericiți că suntem o națiune multiculturală și vrem să rămânem așa. Oamenii au înțeles că vrem să ne protejăm populația din Donbas.” 
 

LIVE TEXT AICI

Articolul precedentDouă CUTREMURE mari în Turcia, după seismele soldate cu 40.000 de victime – Cel puțin trei morți și peste 200 de răniți
Articolul următorJoe Biden, discurs istoric la Varșovia: „Putin a crezut că războiul va fi rapid. S-a înșelat”