Preşedintele rus Vladimir Putin a dat cărțile pe față și a vorbit despre așteptările sale în ceea ce privește principalii candidați în lupta pentru președinția Statelor Unite ale Americii. Liderul de la Kremlin a spus că nu se aşteaptă la nicio schimbare în relaţia ruso-americană, indiferent cine va fi câştigătorul alegerilor din noiembrie din SUA, Joe Biden sau Donald Trump.

“În general, nu există nicio diferenţă pentru noi”, a afirmat Putin într-un interviu acordat agenţiilor de presă străine, între care şi AFP, în marja forumului economic din Sankt-Petersburg.

“Nu credem că după alegeri se va schimba ceva faţă de Rusia şi în politica americană”, a spus preşedintele rus, calificând drept “ridicul” faptul de a-l considera pe Donald Trump drept un candidat mai înclinat să fie binevoitor faţă de Moscova.

Putin a apreciat de asemenea că problemele judiciare ale lui Donald Trump, condamnat penal, sunt rezultatul unei “lupte politice interne” între democraţi şi republicani înaintea alegerilor prezidenţiale din SUA în noiembrie.

“Este evident în lumea întreagă că urmăririle penale împotriva lui Trump, în special în faţa tribunalelor pentru acuzaţii care s-au dezvoltat pe baza unor evenimente care au avut loc cu ani în urmă, fără probe directe, reprezintă pur şi simplu utilizarea sistemului judiciar în cadrul unei lupte politice interne”, a spus Vladimir Putin, citat de Agerpres.

Polonia a început oficial de-rusificarea. Autoritățile au înființat o comisie specială în acest sens

Administraţia lui Joe Biden este pe cale “să comită o eroare după alta” în politica internaţională şi internă, a afirmat preşedintele rus.

“Cu ceea ce se petrece în SUA în cadrul luptei politice interne, ei sunt pe cale să-şi ardă din interior statul, sistemul politic, să ardă de la rădăcină presupusul lor leadership în domeniul democraţiei”, susţine Putin.

Donald Trump şi-a exprimat admiraţia pentru Vladimir Putin în trecut.

Aflat în campanie electorală, el continuă să critice NATO, care susţine Kievul împotriva armatei ruse de peste doi ani, şi s-a lăudat în mai multe rânduri că ar putea să pună capăt conflictului între Rusia şi Ucraina, dacă este ales.

Putin afirmase anterior că ar prefera să-l vadă pe Joe Biden rămânând la Casa Albă, pentru că este mai “previzibil” pentru Moscova.

Sursa: Newsinn

Articolul precedent11 țări din UE cer grăbirea negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova și Ucrainei
Articolul următorDescoperă emoția cu bijuteriile KARA Diamond: rafinament și eleganță la superlativ