Turiștii a căror vacanță în Rhodos a fost întreruptă de incediile care au mistuit Grecia în ultimele săptămâni vor primi un sejur gratuit de o săptămână anul viitor.

Autoritățile din Grecia au anunțat miercuri, 2 august, că vor oferi un sejur gratuit timp de o săptămână în 2024 în Rodos turiştilor a căror vacanţă a fost întreruptă de incendiile de pe insulă din iulie, distrugând case şi hoteluri şi forţând evacuarea a mii de oameni.

„Pentru toți cei a căror vacanță a fost întreruptă ca urmare a incendiilor de vegetație, guvernul elen, în cooperare cu autoritățile locale, va oferi o săptămână de vacanță gratuită pe Rhodos, primăvara viitoare, toamna următoare, astfel încât să ne asigurăm că se vor întoarce pe insulă și se vor bucura de frumusețea ei naturală”, a anunțat Mitsotakis. 

Incendiul a izbucnit pe 18 iulie în centrul Rhodosului și, din cauza vântului puternic, s-a extins pe coasta de est și de sud, o zonă cu numeroase stațiuni.

Grecia a precizat că a fost cea mai mare evacuare întreprinsă vreodată în istoria țării din cauza acestui incendiu.

Peste 20.000 de turiști și localnici au fost forțați să părăsească hotelurile de pe litoral și casele.

Prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat, miercuri, pentru ITV britanic, că incendiul a afectat 15% din Rhodos, dar în ciuda faptului situația „a revenit la normal” acum, autoritățile „înțeleg că a creat unele inconveniente pentru vizitatori”.

Autoritățile elene au mai spus miercuri că 45 de clădiri au fost avariate pe insulă, conform unei evaluări inițiale a impactului incendiilor din Rhodos. 

Articolul precedentGuvernul interzice gospodăriilor țărănești să mai vândă porci și carne de porc
Articolul următorFarul, Sepsi OSK și FCSB merg mai departe în Conference League. CFR Cluj a fost eliminată