Traian Băsescu scapă de renumele de „turnător” la Securitate, în urma unei motivări a Tribunalului București. Fostul președinte al României este spălat de acuzații, cu toate că Înalta Curte de Casație și Justiție l-a declarat colaborator al Securității, într-o sentință definitivă, în urmă cu un an. 

Traian Băsescu scapă de renumele de „turnător” la Securitate. Fostul președinte nu mai poate fi tras la răspundere pentru notele informative furnizate Securității, a decis Tribunalul București. Decizia vine la finalul procesului în care afaceristul George Pădure îi cerea despăgubiri în valoare de 500.000 de euro, pentru că ar fi transmis date despre el.

Cu toate acestea, instanța nu a ținut cont de decizia Înaltei Curți de Casație Și Justiție care a stabilit că fostul președinte a fost colaborator, motivând cu faptul că notele informative au fost redactate de altcineva decât Băsescu.

„Oamenii politici din România s-au arătat atât de lași, au cerut să facă legi pentru mine după ce nu am mai avut putere politica la interior. Cât timp s-au infruntat cu mine nu au fost in stare de nimic”, a spus Traian Băsescu.

Totodată, în urma sentinței definitive primite de Traian Băsescu, el și-a pierdut mai multe drepturi, printre care serviciul de protecție SPP, vila de protocol în care locuia, dar și îndemnizația de fost președinte. 

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentGuvernul elimină scutirile de taxe din IT și construcții – SURSE: Toți angajații vor plăti contribuția la sănătate
Articolul următorMinistrul Energiei: Prețurile la energia electrică și la gazele naturale vor rămâne plafonate!