A fost protest de amploare la Madrid. 200.000 de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva noilor reguli impuse în domeniul sănătății. Aceștia acuză Ministrul Sănătății din țară că favorizează sistemul medical privat în detrimentul spitalelor de stat. În același timp, medicii spun că din cauza slabei gestionări sunt forțați să plece, iar cei rămași sunt supuși de ani de zile unor presiuni uriașe din cauza lipsei de personal și nu mai fac față numărului mare de urgențe. 

„Să se audă în toată comunitatea din Madrid! Nu ne vom opri! Vom continua să luptăm!”, spune un manifestant.

Imagine

200.000 de oameni, printre care și medici au protestat împotriva noilor măsuri impuse de Ministrul Sănătății pentru spitalele din Madrid. Cadrele medicale sunt într-o situație fără precedent și spun că noile măsuri favorizează spitalele private în detrimentul celor de stat.

„Să înceapă să trateze mai bine personalul medical, să înceapă să fie personal nu să se vorbească toată ziua că nu este personal. Pentru că după ultima măsura, nu vor reuși decât să îi facă pe profesioniști să plece”, a precizat Manuel De Castro Pelaez, medic.

„Lucrurile nu pot continua așa, eu nu pot să lucrez văzându-mi pacienții cum stau în așteptare pentru a-i îngriji”, a afirmat Teresa Hernandez, medic. 

Imagine

Serviciile de asistență medicală din zonă sunt supuse unei presiuni uriașe de ani de zile din cauza lipsei de resurse și de personal. Totul din cauza managementul regional slab, spun sindicatele. Medicii au ieșit în stradă în halate albe iar oamenii au fluturat batiste albe pe tot parcursul manifestației.

5.000 de medici amenință că vor intra în grevă generală în data de 21 noiembrie dacă până atunci nu se vor lua măsuri pentru rezolvarea situației. 

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentRĂZBOI UCRAINA. Americanii mută un radar de mare putere în România, la granița cu ucrainenii
Articolul următorȘeful NATO, vizită oficială în România