Noi miniștri la Muncă și Familie, după demisiile în scandalul azilelor groazei. Simona Bucura Oprescu şi Natalia Intotero au fost votate de conducerea PSD pentru a fi propuse să conducă Ministerul Muncii şi Ministerul Familiei.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 19 iulie 2023, următoarele decrete:

  • Decret prin care se numește în funcția de membru al Guvernului doamna Simona Bucura-Oprescu, ministrul muncii și solidarității sociale;
  • Decret prin care se numește în funcția de membru al Guvernului doamna Natalia-Elena Intotero, ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse.

Natalia Intotero, cu o vastă experiență politică, a fost ministru pentru Românii de pretutindeni în Guvernul Dăncilă și secretar de stat în Ministerul de Externe în timpul guvernării Ponta. Deține în prezent al treilea mandat de parlamentar din partea PSD și este președinta Comisiei pentru Învăţământ din Camera Deputaţilor.
 
Simona Bucura-Oprescu, care conduce Comisia pentru administraţie publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaţilor, a fost aleasă parlamentar de Argeş pe listele PSD în 2012, 2016 și 2020. Numele său a fost luat în considerare pentru Ministerul Muncii și la precedenta rotativă guvernamentală din iunie.

Articolul precedentVal de temperaturi extreme în lume. ONU solicită un plan de luptă împotriva caniculei
Articolul următorDezvăluiri șocante: SE ȘTIA de copiii bătuți și violați în centre sociale. Noni Iordache face dezvăluiri terifiante. Cum se apără prefectul și șeful CJ Teleorman