Fostul edil Marian Vanghelie a făcut dezvăluiri bombă la Realitatea Plus, după ce Lia Olguța Vasilescu a dezvăluit, la același post TV, faptul că el este cel care a avertizat-o în privința unui filaj al serviciilor care a dus, ulterior, la arestarea ei de către procurorii DNA. Vanghelie susține că totul ar fi pornit de la Victor Ponta, la vremea respectivă lider al PSD și premier, care voia să scape, cu ajutorul serviciilor, de oameni din partid care-I amenințau poziția.

Într-un interviu acordat Ancăi Alexandrescu, Lia Olguța Vasilescu a povestit că a fost anunțată cu un an înainte că va fi arestată. “Primul care m-a avertizat a fost Marian Vanghelie”, a precizat aceasta.

Într-o intervenție în exclusivitate la Realitatea Plus, fostul edil de la sectorul 5 și fost lider al organizației PSD București a confirmat informația, precizând însă că Lia Olguța Vasilescu n-a fost, la vremea respectivă, foarte convinsă că este real avertismentul său.

“Olguța nu a crezut nici ea, ea știind că are o relație foarte bună cu Victor Ponta, a râs la mine și mi-a zis să nu spun mai departe, că “o că creadă lumea că ești nebun”. Eu i-am zis să aibă răbdare și s-a dovedit că am avut dreptate,” a povestit Vanghelie.

VANGHELIE: PONTA ȘI SOCRUL SĂU S-AU DUS LA BIROUL LUI MAIOR DE LA SRI CU O LISTĂ CU 13 OAMENI  DIN PSD

Edilul a relatat pe larg și cum crede el că s-ar fi ajuns la declanșarea unei acțiuni nu doar împotriva Liei Olguța Vasilescu, primar al Craiovei, ci și a altor oameni din PSD. 

“Nu era vorba doar de Olguța Vasilescu, ci de mai mulți oameni din PSD care-l deranjau pe Victor Ponta. Acesta, împreună cu socrul său, Ilie Sârbu, avuseseră o discuție cu șeful SRI, George Maior, chiar în biroul lui de la SRI.

Imediat după ce au părăsit sediul s-a aflat despre acea întâlnire și se vorbea despre o listă cu 13 persoane.

Pe 10 dintre ei, care-mi erau prieteni din interiorul partidului, i-am avertizat, aveți grijă, nu știu exact ce se întâmplă, voi trebuie să știți, aveți o relație foarte bună cu Victor Ponta, dar vedeți că îl deranjați în interiorul partidului. Mulți nu m-au crezut, au spus că sunt nebun, că am eu o bătălie cu Victor Ponta, dar până la urmă viața a demonstrat că aproape zece persoane au avut probleme”, a declarat Vanghelie. 

VANGHELIE: I-AM SPUS ȘI LUI PONTA ÎN FAȚĂ, S-A BLOCAT

Fostul lider social-democrat a precizat că i-a relatat și lui Victor Ponta, față în față, povestea cu lista celor 13, cu speranța că va primi lămuriri. 

“Eu voiam să opresc acest mecanism, erau colegi care aveau opinii in partid și mi se părea corect să fie așa într-un partid. La mine deja se lucra, știam că voi fi arestat, că mi se pregătește acest lucru, pentru că nu am vrut să-mi dau demisia de la organizația de București.(…) I-am spus si lui Victor în față. Nu ca o acuzație, ci o informație exactă că s-a dus cu o listă cu 13 colegi de partid la domnul Maior, la SRI, după care domnul Maior a avut o discuție cu domnul Coldea. (…) Când i-am spus asta lui Ponta, s-a blocat în stilul lui, a râs”, a povestit Vanghelie.

Realizatorii Realitatea Plus au încercat să-l contacteze pe Victor Ponta, pentru o reacție, dar nu au obținut niciun răspuns. 

VEZI ȘI Vanghelie: “Eduard Hellvig nu și-a dat demisia de la SRI, a TREBUIT să-și dea demisia”

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorVremea 3 ianuarie: Temperaturi cu aspect de primăvară în plină iarnă. Maxime de până la 14 grade