Marcel Ciolacu a anunțat că se va respecta angajamentul făcut față de dascăli iar pe lângă asta se vor introduce criterii de performanță pentru a a fi introduse pe lângă. El a avut o întâlnire cu ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Marcel Ciolacu a făcut câteva declarații despre greva din educație și despre banii alocați prin PNRR.

„Greva din educație a acoperit spațiul public. Trebuie să recuperăm, să vorbim de legile educației. Tot ce ne-am asumat vom respecta: tot angajamentul față de dascăli. Așteptăm de la specialiști să venim cu criteriile de performanță pentru a introduce pe lângă salarizare și criteriile și să implementăm reforma în sistemul de educație. Am vorbit cu echipa dvs. despre dezvoltarea infrastructurii școlare. Facem o greșeală: vorbim mult prea mult despre banii din PNRR și nu despre reformele din PNRR, care trebuie să formeze un echilibru. Dacă nu implementăm reformele și nu câștigă cei îndreptățiți din sistemul de educație, peste 3-4 ani o să fim tot în același loc”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi că trebuie să profităm de perioada de vacanţă şi să acoperim cât mai bine violenţa în şcoli şi nu să intervenim numai atunci când se întâmplă ceva. Partea de prevenţie este mai importantă decât intervenţia, a mai spus premierul, arătând că nu avem încă un flagel în ceea ce priveşte bullingul sau violenţa, în schimb, încep să crească cotele în ceea ce priveşte consumul de droguri în şcoli. Cred că putem începe, pe 15 septembrie sau când începe noul an şcolar, să avem un program coerent în ceea ce priveşte consumul de droguri în şcoli, mai ales în zonele urbane aglomerate, a anunţat el.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat după întâlnirea cu ministrul educaţiei că au vorbit despre siguranţa în şcoli

”Va trebui, împreună cu Ministerul de Interne, mai ales în această perioadă de vacanţă – să nu o pierdem, să nu venim numai când începe şcoala să facem modificări, trebuie să profităm de perioada de vacanţă şi să acoperim cât mai bine violenţa în şcoli şi nu să intervenim  numai atunci când se întâmplă ceva. Partea de prevenţie este mai importantă decât intervenţia”, a spus premierul.

El a precizat că ”vedem cu toţii că suntem campioni la ştiri negative”.

”Nu avem încă un flagel în ceea ce priveşte bullingul sau violenţa. În schimb, încep să crească cotele în ceea ce priveşte consumul de droguri în şcoli. Nu trebuie să ascundem acest lucru, ci trebuie să vorbim despre el, trebuie psihologi în şcoli care să ajute copiii care au căzut în această tentaţie. Vorbim, totuşi, de nişte copii, de nişte adolescenţi. Trebuie ajutaţi să depăşească cât mai repede. Nu sunt o paria a societăţii. Dimpotrivă, dezvoltarea aduce şi astfel de lucruri. Statul român are obligaţia de a interveni şi de a face tot efortul”, a arătat şeful Executivului.

Ciolacu a precizat că va avea o discuţie şi cu ministrul de Interne

”Cred că putem începe, pe 15 septembrie sau când începe noul an şcolar, să avem un program coerent în ceea ce priveşte consumul de droguri în şcoli, mai ales în zonele urbane aglomerate”, a anunţat premierul Marcel Ciolacu. 

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentBacalaureatul continuă, astăzi, cu a doua probă scrisă, cea obligatorie în funcție de profil
Articolul următorProtest de amploare. Polițiștii au ieșit din nou în stradă