Președintele american – Joe Biden a sosit luni la Kiev, la un an de la războiul început de Vladimri Putin în Ucraina. 

Președintele american Joe Biden a sosit luni într-o vizită în Ucraina. Liderul de la Casa Albă a ajuns în plin raid aerian. Sirenele au fost activate în toată Ucraina luni dimineață, inclusiv în capitala Kiev, au informat autoritățile ucrainene, potrivit CNN.

Au apărut și primele imagini cu Joe Biden, întâmpinat la Kiev de oficialii ucraineni și de președintele Volodimr Zelenski.

“Biden este la Kiev. Un oraș care ar fi trebuit să fie sub control rusesc timp de 360 de zile. Ce semn puternic pentru dictatorul Putin”, a anunțat pe Twitter și jurnalistul publicației germane Bild Julian Repke.

Joe Biden s-a întâlnit cu președintele Zelenski la Palatul Mariinsky și a anunțat un nou ajutor suplimentar pentru Ucraina, de jumătate de miliard de dolari, inclusiv armament necesar în războiul contra Rusiei.

Președintele Zelenski a anunțat deja prezența lui Joe Biden la Kiev.

„Bine ați venit la Kiev, președinte Joe Biden! Vizita dumneavoastră reprezintă un semn extrem de important pentu susținerea tuturor ucrainenilor!”, a transmis  Zelenski într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.  

Vizita-surpriză de la Kiev se înscrie în turul de forță pe care Joe Biden îl face în Europa în aceste zile, la un an de când Rusia a început invazia în Ucraina, război pornit la comanda lui Vladimir Putin.

Președintele american Joe Biden începe luni a doua sa vizită în Polonia de când a început războiul din Ucraina, pe 24 februarie 2022. Liderul de la Casa Albă va fi ân Polonia până miercuri, 22 februarie. Cu acest prilej, Joe Biden are o întâlnire cu președintele Andrzej Duda și va susține un discurs adresat cetățenilor polonezi, marți, la Palatul Regal din Varșovia, și o întâlnire cu lideri politici ai structurii de apărare „București 9”. Prima vizită în Polonia a președintelui Joe Biden a avut loc în martie 2022.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentMiliardari americani, investiții curate în România, fără implicarea statului. Familiile Păunescu și Păcuraru susțin cluburile de presă și de afaceri
Articolul următorDouă CUTREMURE mari în Turcia, după seismele soldate cu 40.000 de victime – Cel puțin trei morți și peste 200 de răniți