Agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni a anunţat joi că circa 80.000 de persoane au fugit din Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, de la 6 mai, când Israelului i-a anunţat pe palestinienii care trăiau în estul oraşului să evacueze zona, relatează AFP.

“După ce forţele israeliene şi-au intensificat operaţiunile pe 6 mai, circa 80.000 de persoane au fugit din Rafah, căutând refugiu în altă parte. Preţul pe care îl plătesc aceste familii este insuportabil”, a anunţat UNRWA pe reţeaua de socializare X, precizând că “niciun loc nu este sigur” în Fâşia Gaza.

De asemenea, organizaţia mai scrie în postare că “avem nevoie de un armistiţiu acum”.

“Dacă operaţiune militară israeliană continuă, ultimul oraş din #Gaza care nu a fost distrus, va fi distrus”, a postat la rândul său Sam Rose, directorul pentru planificare al UNRWA, despre consecinţele catastrofale ale unei operaţiuni israeliene de amploare la Rafah.

Armata israeliană a bombardat joi Fâşia Gaza, într-un moment în care SUA ameninţă pentru prima dată să înceteze transferurile de armament în Israel în cazul unei ofensive majore la Rafah.

Este vorba despre avertismentul cel mai sever al SUA, un aliat apropiat al Israelului şi principalul său furnizor de armament, privind conduita sa în războiul declanşat la 7 octombrie de un atac sângeros al mişcării islamiste Hamas pe teritoriul său, notează AFP. 

Sursa: Newsinn

Articolul precedentCulisele întâlnirii lui Iohannis cu Biden. Ana Maria Păcuraru, transmisiuni maraton din SUA – VIDEO
Articolul următorVladimir Putin l-a exclus pe Serghei Şoigu din noul guvern