O escrocherie periculoasă se răspândește tot mai mult pe platforma de mesagerie WhatsApp. Dacă primiți un astfel de mesaj, în niciun caz nu trebuie să accesați link-ul care poate fi ascuns chiar și în spatele unei fotografii. 

Înșelătoria, care pretinde că vă poate aduce câștiguri financiare de până la 2.000 de euro, reprezintă de fapt o tactică prin care escrocii încearcă să obțină informații sensibile de la utilizatori. 

Mimikama, un portal de verificare a țepelor care circulă online, a semnalat că circulă o presupusă loterie cu ocazia aniversării a 50 de ani de la Singapore Airlines. Link-urile distribuite în anunț nu duc către site-ul oficial al companiei aeriene, ci către pagini false create de escroci. Aceștia folosesc abil numele companiei aeriene ți chiar pagini clonate aproape perfect pentru a apărea credibili.

În cazul în care dați clic pe link, veți fi redirecționați către un fals concurs și vi se va solicita să completați un sondaj. Escrocii vor cere informații personale precum numele, adresa, data nașterii, adresa de e-mail și numărul de telefon mobil. De asemenea, veți fi rugați să distribuiți concursul către cinci grupuri sau către 20 de contacte. Nu o faceți!

Cert este că nu veți primi niciodată premiul promis, ci veți fi doar bombardat cu spam. Există chiar riscul să fiți înșelat să vă abonați la servicii costisitoare sau să descărcați program malițios.

Articolul precedentCele mai populare nume de familie din România. Harta interactivă pe regiuni
Articolul următorSfidare a lui Grindeanu la adresa românilor. Podul de la Brăila, închis luni noapte, în minivacanță. Explicația halucinantă a CNAIR