Indiferent dacă ți-ai dorit o schimbare de look sau ai ales această opțiune pentru a „integra” firele albe în look-ul tău, părul vopsit gri este superb și îți dă un aer prețios, deosebit. Însă pentru a te bucura cât mai mult de el și a-i menține culoarea și luciul sănătos, trebuie să îi asiguri o întreținere corespunzătoare. Iată 5 lucruri pe care NU trebuie să le faci dacă ai părul vopsit gri!

Nu îți spăla părul imediat după ce l-ai vopsit

Pentru a menține culoarea și a ajuta părul să își revină după procesul de decolorare, încearcă să nu îl speli timp de o săptămână după vopsire. Părul tău va fi spălat și răsfățat cu balsam în timpul procesului de decolorare și de vopsire, iar ulterior acordă-i o pauză, altfel te vei confrunta cu păr uscat și chiar deteriorat.

Nu utiliza produse de îngrijire a părului care conțin sulfați

Părul gri (și, în general, părul vopsit) necesită o îngrijire atentă. De aceea, hairstiliștii recomandă să utilizăm produse speciale pentru păr vopsit, dar care nu conțin sulfați. Prezente în numeroase produse de îngrijire a părului, sulfații pot usca firul de păr și contribuie la decolorarea părului. Verifică atent lista de ingrediente și alege produsele potrivite pentru părul tău – șampon, balsam și mască, toate fără sulfați.

Nu utiliza aparate de uscare și de coafare pe bază de căldură

Pe același principiu ca cel menționat mai sus, căldura poate usca și deteriora părul, afectând în același timp și strălucirea și intensitatea culorii. Evită aparatele de uscare și de coafare a părului pe bază de căldură și, dacă trebuie să le utilizezi, setează-le pe treapta cea mai joasă de căldură. De asemenea, aplică pe păr soluții de protecție termică și caută să îți coafezi părul cu bigudiuri sau benzi tip curling rope pentru a obține bucle.

Nu ignora tonurile de galben care apar în păr

Dacă observi, după o vreme, că apar tonuri de galben în părul gri, nu le ignora. Poți scăpa foarte ușor de ele uniformizând nuanța părului cu un șampon nuanțator gri. Acesta va elimin tonurile de galben nedorite, va spăla delicat părul și va menține firul sănătos. Îl poți utiliza alternativ cu șamponul obișnuit, până obții rezultatul dorit.

Protejează-ți părul vopsit gri în întregime – atât sănătatea firului de păr, cât și intensitatea nuanței obținute. Reține cele 5 lucruri pe care trebuie neapărat să le eviți dacă ai părul gri și adaptează-ți rutina de îngrijire și de coafare a părului în mod corespunzător!

Sursa: Tabu.RO

Articolul precedentZiua MAI. Cătălin Predoiu: Cred în capacitatea actualei generaţii de a moderniza Ministerul de Interne
Articolul următorRestricții rutiere din cauza valului de caniculă