Donald Trump a fost arestat pentru câteva minute, pentru a patra oară, după acuzațiile grave aduse pentru un fost președinte SUA. Fotografia sa judiciară a făcut înconjurul lumii. Trump a continuat cu aceleași afirmații privind respingerea acuzațiilor ca fiind neadevărate.

Donald Trump a fost arestat pentru scurt timp joi într-o închisoare din Atlanta pentru campania sa electorala din 2020 în statul american Georgia, potrivit unui document al biroului şerifului, relatează AFP.

Fostul preşedinte, care a fost măsurat şi cântărit în această secvenţă istorică, urmează să fie eliberat pe cauţiune. 

El a denunţat un “simulacru de justiţie” şi o “ingerinţă electorală” din partea autorităţilor statului Georgia care l-au inculpat.

“Nu am făcut nimic rău” punând la îndoială rezultatele alegerilor prezidenţiale din SUA din 2020 câştigate de Joe Biden, a dat asigurări candidatul miliardar la Casa Albă.

Donald Trump s-a predat pentru a patra oară în fața oficialilor americani după acuzațiile penale aduse în legătură cu acțiunile privind anularea rezultatelor alegerilor prezidențiale din 2020. Este singurul președinte american inculpat din istoria SUA. 

Trump a stat doar 20 de minute la  închisoarea din comitatul Fulton, din Atlanta, statul Georgia, vineri, la ora 2:30, ora României.  Pentru a se conforma ca inculpat rigorilor legale ce decurg din acuzaţiile care i se aduc în legătură cu efortul său de a anula pierderea alegerilor din 2020 în statul Georgia, acesta fiind cel de-al patrulea dosar penal deschis fostului preşedinte în acest an.

 Trump a fost de acord la începutul acestei săptămâni cu o cauţiune de 200.000 de dolari şi cu alte condiţii de eliberare, inclusiv să nu folosească reţelele de socializare pentru a-i viza pe co-inculpaţi şi pe martorii în dosar..

Protestatarii aflaţi în faţa închisorii au putut fi auziţi scandând împotriva procurorului districtual Fani Willis, care i-a pus sub acuzare  pe Trump şi pe alţi 18 în acest dosar..

„Închideţi-o pe Fani!” au scandat susţinătorii fostului preşedinte.

Şeriful din comitatul Fulton  a declarat că toţi cei 19 inculpaţi din dosarul privind încercarea de deturnare a rezultatului alegerilor din Georgia vor trece prin aceeaşi procedură ca orice alt inculpat, care include amprentarea şi fotografierea, 

9 dintre coinculpații lui Trump, inclusiv Rudy Giuliani, avocații John Eastman, Sidney Powell și fostul președinte GOP al Georgiei, David Shafer, s-au predat deja la închisoarea din comitatul Fulton.

La fel ca mulţi dintre cei 18 co-inculpaţi care s-au predat deja la închisoare, înregistrarea lui Trump a fost finalizată rapid, deoarece fostul preşedinte şi avocaţii săi au negociat  termenii predării.

Donald Trump a părăsit Atlanta după ce s-a predat la închisoarea din comitatul Fulton. În total, fostul preşedinte a stat la Atlanta mai bine de o oră şi jumătate.

„Nu am făcut nimic greşit”, a spus Trump reporterilor înainte de a se urca în avion.

Trump a descris dosarul penal împotriva sa drept „o parodie de justiţie”.

FOTOGRAFIA JUDICIARĂ A LUI DONALD TRUMP – PRIMA PENTRU UN PREȘEDINTE AMERICAN – INSTANTANEUL ISTORIC

Donald Trump a postat joi pe platforma X (fostă Twitter) pentru prima dată în mai bine de doi ani, publicând fotografia sa istorică făcută într-o închisoare din Atlanta, relatează AFP.

„Astăzi, la închisoarea notorie pentru violenţă din comitatul Fulton, Georgia, am fost ARESTAT, în ciuda faptului că nu am comis nicio infracţiune”.

„Dar astăzi, am intrat în bârlogul leului cu un mesaj simplu în numele întregii noastre mişcări: Nu voi renunţa niciodată la misiunea noastră de a salva America”, a scris Trump, ulterior a rămas doar fotografia fostului președinte, fără text.

Fotografia judiciară a fostului preşedinte american Donald Trump, făcută în timpul scurtei sale şederi într-o închisoare din Georgia, unde a fost inculpat pentru presiunile electorale din 2020, a fost dată publicităţii joi seara, relatează AFP.

Dosarele închisorii arată că fostul preşedinte Donald Trump a fost arestat şi înregistrat la închisoarea din comitatul Fulton, joi seară.

Documentele indică înălţimea şi greutatea lui Trump.  El este descris ca având ochi albaştri şi păr blond. A fost înregistrat ca deţinutul nr. P01135809.

Instantaneul istoric, în care miliardarul apare cu faţa posomorâtă şi sprâncenele încruntate, este prima fotografie judiciară a unui fost preşedinte american.

Acest “mugshot” realizat în serviciile şerifului capitalei statului Georgia a apărut instantaneu pe primele pagini ale presei americane şi a făcut înconjurul reţelelor de socializare.

Fostul preşedinte nu mai postase un mesaj pe reţeaua sa de socializare preferată din ianuarie 2021, la câteva zile după atacul asupra Congresului american lansat de susţinători ai săi.

Eliberat pe o cauţiune de 200.000 de dolari, favoritul alegerilor primare republicane pentru alegerile prezidenţiale din 2024 a părăsit rapid această închisoare din Atlanta într-un convoi şi în condiţii de înaltă securitate.

 

INTERVIU EXPLOZIV AL LUI DONALD TRUMP

Tucker Carlson a difuzat pe X un interviu cu Donald Trump, filmat la clubul de golf Bedminster al fostului președinte, din Florida. Dialogul a strâns aproape 200 milioane de vizualizări.

Trump i-a spus fostului prezentator TV de la Fox News că este îngrijorat că „stânga” va încerca să-l omoare. A fost răspunsul la întrebarea adresată de Tucker Carlon, în interviul de 46 minute.

 

Fostul preşedinte republican se confruntă în Georgia cu 13 capete de acuzare, inclusiv şantaj, în baza unei legi cunoscute sub acronimul RICO folosită de obicei pentru a viza crima organizată. El este suspectat că a făcut presiuni asupra oficialilor statului pentru a anula înfrângerea sa în faţa preşedintelui democrat Joe Biden în alegerile din 2020.

 

Sursa: Newsinn

Articolul precedentIncident aviatic aproape de Capitală. Un apel la 112 a alertat autoritățile
Articolul următorRabla 2023. Anunţ de ultimă oră pentru românii care vor să-şi ia maşină nouă cu bani de la Guvern