Doi lideri importanți exclud varianta unui candidat comun la prezidențiale. Europarlamentarul Rareș Bogdan și prim-vicepreședinte PNL susține că partidul va avea un candidat propriu, iar Nicolae Ciucă este obligat să candideze la prezidențiale.

De asemenea, Rareș Bogdan a susținut că reprezentanții partidului nu se tem de niciun contracandidat, oricare ar fi acesta. Și Mihai Tudose, liderul de campanie al PSD, exclude varianta unui candidat comun la alegerile prezidențiale. 

„Președintele partidului este obligat să-și asume candidatura la prezidențiale. Generalul Ciucă are indiscutabil prima șansă. Nu știu dacă Mircea Geoană va strânge sau nu semnăturile, nu a fost în ograda noastră. De asemenea, nu s-a discutat despre candidat comun… PNL are un candidat și va avea un candidat, iar Dreapta românească va da președinte României”, a spus Rareș Bogdan.

Deși nu exclude cu totul varianta unei Coaliții PSD-PNL după alegeri, Mihai Tudose susține că la Cotroceni fiecare partid va veni cu propriul candidat. Acesta a subliniat nu e cea mai bună soluţie să fie din nou un preşedinte de dreapta, iar cea mai bună soluţie e să fie Marcel Ciolacu.

În plus, exclude scenariul candidaturii lui Mircea Geoană cu susținerea Coaliției și chiar îl atacă pe secretarul NATO, despre care spune că nici nu ar reuși să strângă semnăturile de susținere ca să candideze.

 

Sursa: Newsinn

Articolul precedentVreme 12 februarie. Temperaturi de primăvară și cod galben de vânt
Articolul următorSunt bani pentru majorările de pensii din septembrie? Analiză pe cifre făcută de profesorul Anton Hadăr