Aproape toată țara este sub cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată. Avertizarea a intrat în vigoare la ora 10.00 și va expira la noapte, la ora 2.00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului, vijelii puternice.

În intervalul menționat, în Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei și în cea mai mare parte a Transilvaniei și a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 70…90 km/h și izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină. În intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp, îndeosebi în Transilvania și Moldova.

În restul teritoriului este în vigoare un cod galben. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 55…70 km/h și izolat peste 80 km/h), vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale (în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp).Articolul precedentRomânia, între caniculă și furtuni cu rafale de până la 100 km/h și grindină. Nivelul de radiații UV, ridicat
Articolul următorCCR amână decizia privind Legea pensiilor speciale și Legea cumulului pensiei cu salariul