Prognoza meteo a fost actualizată. Administrația Națională de Meteorologie a emis noi atenționări cod galben de fenomene meteo periculoase. Ploile încep să-și facă simțită prezența tot mai mult. Vor fi furtuni și vijelii în mai multe regiuni din țară, dar canicula pare să nu se lase dusă prea curând. 

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ – COD GALBEN

Interval de valabilitate: 16 august, ora 14 – 17 august, ora 06
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică
Zone afectate: Banat, Crișana, nord-vestul Olteniei, precum și în zonele montane aferente.

În Banat, Crișana, nord-vestul Olteniei, precum și în zonele montane aferente, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55…60 km/h), izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Notă: Astfel de fenomene vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse.

Interval de valabilitate: 16 august, ora 10 – 16 august, ora 20
Fenomene vizate: intensificări ale vântului
Zone afectate: estul Munteniei, Dobrogea și bazinul vestic al Mării Negre

În intervalul menționat, în estul Munteniei, Dobrogea și în bazinul vestic al Mării Negre vor fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h.

Imagine

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Fenomene vizate: disconfort termic ridicat, caniculă
Interval de valabilitate: 17 – 20 august
Zone afectate: conform textului

În intervalul menționat va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități în sudul și sud-estul țării, unde temperaturile maxime vor fi de 35…36 de grade și izolat de 37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat și în regiunile vestice și estice, unde vor fi maxime de 32…34 de grade.

Notă: În după-amiaza zilei de astăzi în estul și sud-estul teritoriului disconfortul termic va fi în creștere, iar indicele temperatură umezeală (ITU) local va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Articolul precedentGheboasă, în atenția Fiscului! Controversatul trapper, pe punctul de a fi executat silit – Nereguli uriașe
Articolul următorIrina Begu, eliminată în primul tur la Cincinnati