Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că, până la finalul acestui an, va fi gata acordul între România şi Spania privind dubla cetăţenie.

“Urmează să plec împreună cu domnul prim-ministru Pedro Sanchez la Palatul Victoria şi să facem calendarul pentru dubla cetăţenie. Românii vor obţine dubla cetăţenie, nu blochează nimeni nimic. Acordul este în acest moment la ministrul Justiţiei din Spania. Vă repet: de aici mă deplasez cu domnul prim-ministru la Palatul Victoria şi asta vom face”, a spus Ciolacu, la Palatul Parlamentului, întrebat când urmează să aibă România acord cu Spania pe dubla cetăţenie.

El a menţionat că până la sfârşitul anului 2024 acest acord va fi gata.

“Până la sfârşitul anului. Nu vom mai avea vize pentru Statele Unite, vom avea dublă cetăţenie în Spania şi, din punctul meu de vedere, mai mult ca sigur vom intra terestru în Schengen. Acesta este calendarul”, a susţinut premierul, conform Agerpres.

Preşedintele Consiliului de Miniştri al Regatului Spaniei, Pedro Sanchez, a fost primit, sâmbătă, la Palatul Victoria, de prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Cei doi premieri au programată o întrevedere bilaterală.

Anterior, Pedro Sanchez şi Marcel Ciolacu au participat la reuniunea Internaţionalei Socialiste – secţiunea Europa, care a avut loc la Palatul Parlamentului.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentAl doilea tur al alegerilor legislative anticipate în Franța. O zi decisivă pentru viitorul politic al țării
Articolul următorVictorie surpriză în alegerile anticipate din Franța | VIDEO