Premierul Marcel Ciolacu a făcut anunțul pe care îl așteaptă 2,5 milioane de români cu venituri mici. Guvernul a virat banii pentru ajutoare de alimente, cei 250 de lei pe care îi primește pe card fiecare român. 

„Astăzi, avem o veste bună și de la Ministerul Fondurilor Europene. Toate cardurile sociale au fost încărcate cu sumele pentru alimente, aferente tranșei pe luna august. Vorbim de peste 2.4 milioane de români care au primit un sprijin de 250 de lei din partea statului. În acest moment, mai avem o diferență de 90 de mii de beneficiari noi eligibili pentru această tranșă. Imediat ce vor fi emise cardurile pentru aceste persoane, ele vor fi alimentate cu banii necesari”, a declarat vineri premierul Marcel Ciolacu, în debutul ședinței de Guvern.

Guvernul a virat sumele pentru alimentarea tuturor cardurilor sociale cu suma de 250 de lei. Este a opta tranșă a ajutorului pentru alimente şi mese calde acordat persoanelor vulnerabile, care intră pe cardurile ”Sprijin pentru România”.

Lista beneficiarilor a fost actualizată și sunt încă 90.000 de persoane eligibile în cazul cărora urmează a fi emise carduri ce vor fi alimentate cu ajutorul financiar de la Guvern.

Sprijinul material acordat pe baza tichetului social pe suport electronic are o valoare nominală de 250 de lei şi se acordă o dată la două luni. Sumele acordate pot fi utilizate în termen de 12 luni de la data fiecărei alimentări.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentZile cu temperaturi de foc – Avertismentul meteorologului – Cât ține episodul de caniculă
Articolul următorRusia intră în coliziune directă cu SUA după ce un cetățean american a fost arestat