Se pregătesc noi creşteri de taxe şi impozite. Potrivit listei de pe masa premierului Ciolacu, zahărul ar putea fi impozitat progresiv, iar prețul carburanților ar putea crește de la 1 septembrie.

Prin urmare, se pregătesc următoarele aspecte:

De la 1 ianuarie anul viitor ar urma să fie crescut TVA-ul de la restaurant, de la 9% la 19%, iar cei din domeniu spuneau că ar însemna pierderea a 10.000 de locuri de muncă sau peste 10.000 de locuri de muncă în perioada următoare.

Pe de altă parte, ar urma să mai crească și TVA-ul pentru produsele de lux, tot de la 1 ianuarie 2024, de la 9% la 19%.

S-ar putea modifica inclusiv TVA-ul de 5% pentru locuințele până la 120.000 euro, acesta să ajungă la 9% și sunt doar câteva dintre modificările pe care coaliția de guvernare le are în discuție.

La ce ne-am putea aștepta de la 1 septembrie anul acesta? La creșteri de accize pentru alcool și tutun, mai exact cu 10 %, dar și o creștere a prețului pentru produsele cu un conținut ridicat de zahăr, inclusiv pentru produsele produsele tradiționale.

O decizie finală ar trebui să fie luată săptămâna viitoare în cadrul coaliției de guvernare, pentru că atunci se întorc și liberalii din vacanță și vom avea inclusiv o ședință pe aceste măsuri fiscale, dar și pe aceste creșteri de taxe și impozite.

Sursa: Tabu.RO

Articolul precedentNicolae Ciucă, după modificarea Codului Penal, promulgată de Iohannis: Fiecare român este mai în siguranță
Articolul următorCele mai hidratante băuturi în timpul caniculei