Electrica Furnizare își avertizează abonații în legătură cu o tentative de fraudă prin mijloace de plată electronice în derulare. Este vorba de false notificări privind deconectarea de la rețea, din cauza restanțelor la facturi, consumatorii fiind direcționați către un link pentru plăți.

Societatea îndeamnă clienții să efectueze plata facturilor doar prin intermediul mesageriei de tip SMS, link-urile de plată transmise către clienți de pe numărul  1874 ducând către o pagină găzduită de site-ul www.electricafurnizare.ro.

În plus, pentru realizarea plății prin accesarea link-ului ce duce către site-ul companiei, clientul trebuie să parcurgă o etapă de validare prealabilă a datelor de identificare: număr loc de consum, cod client, adresă de e-mail.

Pentru a evita să deveniți victime ale unui fraude prin mijloace de plată electronice se recomandă:

  • Să vă asigurați că link-ul primit duce către o pagină care este găzduită de site-ul www.electricafurnizare.ro și că în cadrul acesteia vă este solicitată o validare prealabilă a datelor de identificare;
  • Să nu efectuați plăți în pagini nesecurizate.

„O pagină securizată se poate identifica căutând simbolul sub formă de lacăt închis, afișat de browser-ul utilizat, precum și prezența literei „s” (reprezentând termenul „secure” – în condiții de siguranță) la începutul adresei site-ului: „https://”. Aceste elemente indică utilizarea de către site a unei conexiuni securizate, astfel încât informațiile despre tranzacție nu sunt divulgate către terți. Dacă aceste elementele nu sunt disponibile, plata trebuie abandonată”, se preizează în comunicatul transmis de Electrica Furnizare.

În cazul în care suspectați primirea unor mesaje ce se pot încadra la categoria fraudă prin mijloace de plată electronice, puteți transmite o informare prin intermediul formularului unic de contact online, disponibil  aici > 

Articolul precedentHoroscopul zilei, sâmbătă 24 iunie 2023. Luna se întâlnește cu vindecătorul Chiron
Articolul următorAflă ce alimente trebuie să consumi ca să eviți depresia și anxietatea