Este ziua numărul 555 a războiului din Ucraina. În dimineața zilei de 1 septembrie a fost anunțată o alertă aeriană la Kiev și în mai multe regiuni din cauza amenințărilor cu rachete.

UPDATE 08.00 – Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că țara sa a dezvoltat o armă care poate lovi o țintă la 700 km (435 mile) distanță, potrivit Al-Jazeera. Arma a fost produsă de Ministerul Industriilor Strategice al Ucrainei, dar nu au fost oferite alte detalii. 

„Regiunile Herson, Mykolaiv, Cherkasy, Kirovohrad, Dnipropetrovsk – pericol de rachete!”. Oficialii au adăugat că e posibilă lansarea rachetelor de croazieră Kalibr din Marea Neagră. Ulterior, a fost anunțată o alertă aeriană din cauza pericolului rachetelor în regiunile Odesa și Vinnytsia. 

Zelenski: „Avem nevoie de 160 de avioane de luptă”

Război în Ucraina, ziua 555. Armata ucraineană Ucraina are nevoie de încă aproximativ 100 de avioane de vânătoare, în plus faţă de avioanele F-16 care i-au fost deja promise de Occident. Anunțul a fost făcut joi, 31 august, de preşedintele Volodimir Zelenski.

Zelenski a spus că țara sa are nevoie de încă aproximativ 100 de avioane de vânătoare, în plus. ”Pentru o forţă aeriană eficace avem nevoie în total de aproximativ 160 de avioane de luptă“, a afirmat Zelenski într-un interviu acordat postului naţional de radio portughez.

Din spusele preşedintelui ucrainean, o asemenea flotă aeriană ar putea cu adevărat să împiedice Rusia să domine spaţiul aerian ucrainean în războiul aflat în desfăşurare.

Articolul precedentDouă cutremure au avut loc în România joi seară
Articolul următorVal de scumpiri la raft – Scenariu sumbru pentru români după negocierile eșuate la Bruxelles